Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Кекси для силіконових формочок: рецепт приготування з фото, інгредієнти, приправи, поради та рекомендації


Опубликованно 14.08.2018 05:12

Кекси для силіконових формочок: рецепт приготування з фото, інгредієнти, приправи, поради та рекомендації

Все ще вважаєте покупку силіконових формочок бездумною витратою грошей? Ви помиляєтеся! Ці різнокольорові формочки не тільки красиві, але ще і дуже зручні для випічки виробів, особливо кексів. Адже як не змащуй жесть жиром, а ніжне тісто все одно до неї прилипне. Пекарська папір теж не є порятунком. Вона збирається в складки і влипає в готовий виріб ще гірше жерсті. А для силіконових формочок не потрібно жирної мастила. І готові вироби з них дуже легко діставати.

Потрібні спеціальні рецепти для випічки в силіконових формах? Не зовсім. Просто треба знати деякі правила поводження з цим сучасним матеріалом.

У даній статті ми наведемо рецепти кексів в силіконових формочках з фото виробів. Якщо ви звикли робити тісто для цього виду випічки за своїми правилами, не потрібно змінювати своїм звичаям.

Але готуються вироби в силіконі трохи швидше, ніж в жерстяних формах, і це потрібно враховувати. Спробуйте попрацювати з новим матеріалом, і ви переконаєтеся, як він легкий у зверненні.

Що потрібно знати про силікон домогосподарці

Чому ж ці сучасні форми краще старої перевіреної бабусиної бляшанки? По-перше, м'який матеріал гнеться і навіть вивертається навиворіт. Ті, хто хоч раз пробував виколупати ножем з бляшаної форми кекс, зрозуміють перевага силікону.

По-друге, матеріал не потребує змащення жиром. Він екологічно чистий і не надає виробам металевого присмаку.

І нарешті, по-третє, можна випікати кекси в силіконових формочках і в духовці, і в мікрохвильовці. А ось бляшанку в СВЧ-піч не поставиш.

Які ж бувають силіконові формочки? Окремі – як для великого кексу, так і для маленьких порційних тістечок. Існують і єдині литі форми з низкою заглиблень. Такі зручно наповнювати тестом, а в разі потреби повертати в духовці.

За обрисами силіконові форми теж різняться. Але більшою популярністю користуються класичні – у вигляді усіченої піраміди з гофрованими боками.

Збираючись використовувати силіконові форми вперше, потрібно їх ретельно вимити в гарячій воді, а перед наповненням тестом змастити жиром. При подальших кулінарних процесах цього робити вже не потрібно.

Секрети вдалої випічки

Який би ми не обрали рецепт кексів в силіконових формочках, в духовці повинен бути встановлений постійний температурний режим. Не можна відкривати дверцята печі в перші 20 хвилин приготування, інакше тісто опаде. Також не рекомендується рухати і повертати формочки. Щоб тісто вийшло більш повітряним, варто відокремити білки від жовтків. Але ставити їх в холодильник не рекомендується – всі інгредієнти повинні бути однієї температури. Хочете, щоб ваші кекси довго залишалися свіжими? Тоді додайте до борошна трохи (ложку) крохмалю. Готовність кексів краще всього перевіряти зубочисткою: якщо вона вийде сухий, можна вимкнути духовку. Але що робити, якщо виріб зверху стало пригорати, а всередині воно ще сирий? Прикрийте кекси листком фольги. Готові вироби не рекомендується діставати з формочок гарячими. Нехай вони повністю охолонуть. Тоді форма кексів не буде пошкоджена. Глазур - якщо вона передбачається рецептом - також наноситься на холодні вироби. Простий рецепт кексів в силіконових формочках на сметані

Тісто для виробів готуємо традиційним способом, так, як це робили ще наші бабусі, готуючись випікати їх в гофрованих бляшанках. Для будь-якого кексу потрібно пшеничне борошно вищого сорту, цукор, молоко або похідні від нього продукти, а також яйця (хоча тепер, на догоду вегетаріанцям, люди придумали рецепти і без них).

Щоб виріб вийшов пишним, всі інгредієнти повинні бути однакової температури. Так що вийміть з холодильника заздалегідь три яйця. Півтори склянки борошна просеем через сито. Так вона насититься киснем, що зробить тісто ще більш пишним.

А тепер розглянемо, як зробити кекси в силіконових формочках, покроково: Вершкове масло (180 грамів) розтоплюємо і даємо трохи охолонути. Яйця збиваємо з 200 мл сметани і 185 г цукру. Вливаємо олію. Ще раз збиваємо. Борошно, вимішуємо з розпушувачем. Поступово з'єднуємо сипку і рідку маси. Вимішуємо тісто. Для аромату можна додати ванілін. Силіконові формочки наповнюємо на 2/3 об'єму, оскільки тісто піднімається при випіканні. Духовка повинна бути вже розігрітій до 180 градусів. Випікати кекси слід, орієнтуючись на обсяг форм. Як тільки вироби підрум'яняться, вимикаємо духовку. Залишаємо кекси у формах до повного охолодження. Дістаємо готові вироби і посипаємо їх цукровою пудрою.

На молоці

Ми вже знаємо, як робити прості кекси в силіконових формочках на сметані. Не більш складний рецепт, в якому використовується молоко.

Ванільний смак кексів ми на цей раз доповнимо родзинками. Сушений виноград (бажано без кісточок) потрібно попередньо залити гарячою водою і залишити на десять хвилин для набухання. Потім родзинки слід відцідити і трохи просушити. Три яйця збиваємо з 160 грамів звичайного і однією чайною ложечкою ванільного цукру. Розтоплюємо 150 грам вершкового масла. Трохи охолоджуємо його і вливаємо до яєць. Борошно (260-300 грам) просіваємо і з'єднуємо з пакетик порошку для печива. Цю сипку масу додаємо до яєчно-масляної, весь час помішуючи. Нагріваємо трохи молока (чверть склянки). Додаємо в тісто. Кидаємо жменю підготовленого родзинок. Вимішуємо тісто. Воно повинно вийти трохи рідким, консистенції густої сметани. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Силіконові формочки заповнюємо тістом на третину. Ставимо в піч на 40 хвилин. Остуджуємо і виймаємо вироби.

Безперечною перевагою силіконових форм є те, що вони вивертаються навиворіт. Тому дістати випічку з них – справа кількох секунд.

Шоколадні кекси

Подивимося, що ще можна спекти в духовці силіконових формочках. Рецепт кексів з шоколадом так само простий, як і з використанням сухофруктів. Але в приготуванні такого тесту існують нюанси, які треба знати. Спочатку топимо 50 г натурального шоколаду без наповнювачів (чорного або молочного). Потім підігріваємо 165 грамів масла і вимішуємо його з 150 г цукрової пудри. Продовжуючи збивати масу міксером, додаємо в неї три яйця. Додаємо ложечку розпушувача і щіпку ваніліну. Вливаємо 40-50 мл підігрітого молока і розтоплений шоколад. Просіваємо над мискою з майбутнім тестом 350 грам кукурудзяного борошна. Усе ретельно вимішуємо, акуратно рухаючи дерев'яною ложкою знизу вгору. Духовка для шоколадних кексів має бути розігрітій до 200 градусів. Ставимо туди формочки, наповнені тестом на одну третину. Випікаємо 25 хвилин.

Рецепт сирних кексів в силіконових формочках

За бажанням для цих виробів можна взяти дитячу сиркову масу – з ваніллю, родзинками, курагою або чорносливом. Буде потрібно 250 грамів такого сиру. Половину пачки масла розм'якшуємо і збиваємо з трьома яйцями, звичайним цукром (півтори склянки) і ванільний (пакетик). Коли маса стане однорідною і кристали розчиняться, починаємо підмішувати сирок. Якщо цей інгредієнт не гладкий, а з крупинками, підливаємо 50 мілілітрів молока теплого або кімнатної температури. Збиваємо міксером масу. Додаємо пакетик розпушувача. Харчова сода значно збільшить обсяг маси. Тепер порційно підсипаємо борошно пшеничне. Її піде близько 450-500 грамів. Тісто вийде, як кажуть професійні кулінари, «як на оладки» - рідке, але не зовсім. Головне, щоб там не залишилося грудочок борошна. Наповнюємо формочки на одну третину. Випікати сирні кекси слід при більш високій температурі 210 градусів. Вони будуть готові протягом півгодини.

На кефірі

Таке тісто для кексів в силіконових формочках виходить більш повітряним за рахунок молочнокислих бактерій, які його распушивают. Відокремимо жовтки двох яєць і розітремо їх з 200 грамами цукрової пудри. Взобьем білки. У жовтки додати 200 грамів масла, доведеного до кімнатної температури. Взобьем міксером. Обережно додати в масу білкову піну. Поділлям 300 мл кефіру (чим жирніше він буде, тим краще). Не забудемо про ванілін для приємного запаху випічки. Чайну ложечку соди погасимо оцтом. Додамо в тісто. Тепер невеликими порціями почнемо підсипати дві склянки заздалегідь просіяного борошна.

Далі все, як і в попередніх рецептах. Випікати кекси потрібно при 200 градусах з чверть години. Шоколадний фондан

Цей десерт надзвичайно популярний у Західній Європі. Відмінність його від звичайних кексів в тому, що фондан подають гарячим, а всередині у нього – рідка начинка. У нашому рецепті вона буде складатися з топленого шоколаду. Щоб приготувати такий фондан, можна скористатися силіконовими формочками для кексів. Першим ділом включимо духовку на 200 градусів – адже тісто готується швидко. Розтопимо на водяній бані 150 г гіркого шоколаду, 50 г вершкового масла. В окрему миску виливаємо два яйця, насипаємо 40 грамів цукру і дрібку солі. Збиваємо до пишної маси. Додаємо шоколадно-масляну суміш. За цим рецептом борошна потрібно зовсім небагато, всього 40 р. Просіваємо її і змішуємо з дрібкою розпушувача. Тепер додамо в тісто. Вымешаем все акуратно лопаткою. Фондан виймають гарячим, тому формочки для випікання змащуємо маслом, незважаючи на те, що вони силіконові. Готувати кекси потрібно хвилин 10. Достатньо, щоб тісто піднялося і застигло «шапочкою». Подаємо фондан з кулькою морозива.

Кекси без борошна (на висівках)

Силіконовими формочками для кексів можуть скористатися і ті, хто стежить за фігурою і скрупульозно веде підрахунок калорій. Замість борошна в цьому рецепті передбачено використання висівок – вівсяних або житніх (за бажанням).

З-за них тісто виходить більш пухким, тому без силіконових формочок нам тут не обійтися. Нежирний сир (250 г) змішуємо з двома яйцями. Якщо маса вийшла занадто суха, можна підлити трохи молока, кефіру або сметани. Додаємо по дві столові ложки цукру і висівок. На цьому етапі можна урізноманітнити смак кексів кокосовою стружкою, родзинками, тертим шоколадом, корицею або лимонною цедрою. Розкладаємо тісто по формах і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Сирні кекси з ягодами

Волога начинка відмінно доповнює суховатое тісто виробів, а фруктова кислинка гармонізує солодкий смак. Для даного рецепта підійде полуниця, так само як і інші ягоди, дають рясний сік. Готуємо тісто звичайним способом. Два яйця збиваємо з 200 грамами цукру. Вершкове масло (120 г) розтопимо, трохи остудимо і наллємо в загальну масу. Ще раз взобьем і додамо 250 г сиру. Перемішаємо. Просіяне борошно (250 г) з'єднаємо з содою (половину чайної ложечки). Поступово подсыплем в тісто, постійно перемішуючи його. Заповнимо силіконові формочки наполовину. Полуницю потрібно заздалегідь помити, відірвати плодоніжки, обсушити. Додаємо по ягідці в кожен кекс в силіконових формочках. На фото нижче ягоди в тесті видно, але при випічці воно підніметься і повністю приховає начинку, вона буде помітна тільки при розрізі. Випікаємо такі кекси півгодини при 180 градусах.

Тісто без використання яєць

Вегани теж можуть поласувати кексиками, якщо підуть цим рецептом. Велике яблуко почистимо, видалимо насіння, пюрируем блендером. Додамо неповний склянку води, 70 грамів рослинної олії, жменю сушеної журавлини і пару щіпок смажених насіннячок соняшнику. Розмішуєм. Половину ложечки соди погасимо лимонним соком, наллємо в загальну масу. Тепер порційно додамо 160 г борошна. Всиплемо 140 г коричневого цукру і дрібку солі. Вымешаем гарненько тісто і заповнимо їм силіконові формочки для кексів. Випікаємо при 180 градусах близько півгодини. Автор: Варка Світлана Геннадіївна 11 Серпня, 2018


banner14

Категория: Еда и напитки

Кекси для силіконових формочок: рецепт приготування з фото, інгредієнти, приправи, поради та рекомендації


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.