Эта опция сбросит домашнюю страницу этого сайта. Восстановление любых закрытых виджетов или категорий.

Сбросить

Салат "Петроградська" - королівське частування на святковому столі


Опубликованно 23.05.2018 08:48

Салат

Пропонований святковий дуже ситний салат "Петроградська" подобається практично всім не тільки своїм гармонійним, класичним поєднанням інгредієнтів, але і звучною назвою. Одна торгова мережа в Санкт-Петербурзі давно і з успіхом пропонує своїм покупцям вже готовий варіант. Але і в домашніх умовах зробити його нескладно. Продукти знайдуться в найближчому супермаркеті, а враження на ваших гостей він справить величезне.

Готується салат "Петроградська" з куркою і грибами – це основні складові. Також знадобиться трохи сиру, кілька яєць, кілька картоплин, морква, майонез.

Отже, для того щоб приготувати делікатесний салат "Петроградська", рецепт якого наведений нижче, необхідно гарний настрій і бажання дивувати. Необхідні продукти Грудка куряча – 1 філе. Яйце - 4 штуки. Картопля - 3-4 бульби. Морква – 1-2 шт. Упаковка свіжих печериць - 500 г, або консервованих – 1 банку. Сир твердих сортів – 100-150 р. Майонез. Сіль.

Готуємо салат "Петроградська" Відварити куряче м'ясо, охолодити. Відварити яйця, картоплю і моркву, остудити і очистити. Особливо добре потрібно остудити картоплю. Якщо цього не зробити, то в салаті картопля може виявитися дуже клейкої, що позначиться негативно на смак готової страви. Це правило, до речі, стосується всіх рецептів салатів, в яких використовується відварну картоплю. Якщо гриби свіжі – обсмажити (можна з ріпчастою цибулею), якщо гриби консервовані – нарізати соломкою. М'ясо курки нарізати тонкими брусочками. Картоплю, яйця і моркву необхідно пропустити через крупну тертку. Останні штрихи

Підготовлені продукти потрібно укласти на блюдо в такому порядку: На дно блюда викласти куряче м'ясо, змастити майонезом. Потім на курку покласти гриби, також промазати майонезом. На гриби - картоплю, трохи підсолити, і знову - майонезна просочення. Наступним шаром йде моркву і тонкий шар майонезу. Яйця викласти на моркву і також промазати майонезом. Завершальний (верхній) шар салату – це натертий на дрібній тертці Ваш улюблений сорт твердого сиру. Також їм можна припорошити і з боків.

Якщо Ви будете використовувати свіжі печериці, обсмажені з цибулею, салат вийде більш ситним і насиченим. Якщо будете використовувати печериці з банки – салат вийде більш легким і свіжим. Тут лише справа смаку.

При бажанні, всі шари можна повторити, тоді салат вийде вище, ще ситніше і, відповідно, в більшій кількості.

Після завершення збирання салат необхідно помістити в холодильник на кілька годин. В ідеалі, краще на ніч, особливо, якщо шари повторили двічі. Верхній шар можна прикрити харчовою плівкою для того, щоб сир не обветрился.

Якщо Ви трохи втомилися від традиційних салатів – олів'є, чи оселедця під шубою, мімози та інших, то обов'язково спробуйте приготувати салат "Петроградська" на найближче свято. Задоволення, яке отримають Ваші гості і Ви самі від хвалебних відгуків, варто того.

Заздалегідь можете розмножити інструкцію з приготування салату, так як жіноча половина запрошених буде Вас просто атакувати з проханням дати рецептик. Ваша репутація хорошої господині, яка вміє приємно дивувати, безсумнівно, підвищиться на кілька пунктів.


banner14

Категория: Еда и напитки

Салат "Петроградська" - королівське частування на святковому столі


Написать комментарий

* Содержание комментария не должно содержать ненормативную лексику или отклонятся от норм морали и приличия. HTML-теги не поддерживаются. Комментарии, не имеющие отношения к содержанию новости, будут удаляться. Пользователи, злоупотребляющие терпением администрации, будут блокироваться.